Bloggandet på nedgång!

Läste i SvD att bloggandet är på nedgång. Trenden gällde främst proffsbloggarna som hållt på sen bloggboomens gryende dagar. Det är väl som med allt annat. När man inte är spetsen eller mer unik än någon annan så svalnar intresset. Det tar på krafterna att vara unik eller nydanande.

Jag minns att jag själv var den absolut första generationen av SMS:are. Under en lång tid hade jag bara en person att sms:a med. Första tiden kunde jag dessutom bara ta emot sms så det blev ganska korta samtal. När jag sedan köpte en ny telefon med den nya finessen så blev det oumbärligt.

Många välformulerade små meddelanden. Det var långt innan T9 språket fanns så man blev en fena med tummen. Inga andra i vår omgivning fattade vitsen med att sms:a. Det tog tid bara tyckte dom, tills vi jämförde mobilräkningar. Många av dom pratade samtalen var ofta lite onödiga frågor eller nåt som sedan utvecklade sig till ett längre samtal och räkningarna sköt i höjden. När man då istället sms:ade dessa trivialiteter så slapp man allt onödigt snack.

Då kostade ett sms 1.50:- vilket kan tyckas vara hutlöst i dessa prispressade tider men samtalstaxan på uppringda samtal låg på ca 5.50:- minuten.

Sen när alla andra upptäckte smsfunktionen så hade min kompis och jag skrivit oss trötta.

Ja, nu är jag en av dom som sent skall synda.

Blogga på kära vänner.


Kylskåpets herre!Hr Gustav i egen hög person. Han vet allt o kylskåpstankar.

Ringar på vattnet

Att inspireras och influera andra är ju alltid lika kul. Jag har tidigare sagt att jag på senare tid får mer frågor om hur bloggar funkar. Därav mitt nyvunna intresse. Min son Gustav 14 år snackade om en läxa han hade i svenska. Dom skulle skriva en uppsats helt enkelt i valfritt ämne. Han hade valt historien om ett kylskåp. Han berättade livligt om hur han skulle skriva det.

Jag föreslog att han skulle starta en blogg i ämnet.  Tankar från ett kylskåp. Hur kan ett kylskåp i dagens Sverige uppfatta tillvaron? Han tände på idén och jag hjälpe igång honom med att starta en blogg.

kylskaps.blogg.se

Förväntningarna är som vanligt skyhöga när man får en bra idé. Besök den gärna för att se vad ett kylskåp tänker på, enligt en 14-åring. Vi får se om svenskaläraren blir nöjd. Jag vet inte vad dagens lärare tycker om planlöst skrivande i cyberrymden (där kom det igen ;)

Ett dygn som blogginnehavare

Nu har jag haft en blogg i snart ett dygn. Jag känner mig ganska mycket som sex in the citybruttan. Att ständigt tänka på vad man skall senare skriva i sin blogg. Hur länge skall det hålla? Hur länge skall man orka?

Detta är såklart bara en test så jag har ingen ångest.

Nu skall jag instruera Gustav i att göra en blogg.
Mer om det senare.

Bra saker!

     

Bra saker i min närhet. Det fattas en bild men jag har ingen på Gustav. Kommer kanske sen.

Vad ska jag blogga om?

Konstig fråga att ställa till sin egen blogg. Som att försöka få ett oväntat svara av sin dagbok. Jag har visserligen aldrig skrivit dagbok men har väl lite erfarenhet av att dokumentera saker. HUr man startar en blogg?
Känns inte nyskapande direkt. Jag kan tänka mig att 98% av alla som skapar sin första blogg har det som inledande tema. Stort och smått? ja, ännu en bloggfloskel. Det är väl liksom meningen med bloggande, att snacka om stora och små saker i osorterade inlägg. Det kanske blir en upplevelseblogg eller en inlevelseblogg. En blogg som handlar om mina nya erfarenheter i livet eller en trendbarometer. Tja, vi får se...

Funktioner och nyheterOjoj... inte snyggt! Jag har i min programerarkarriär arbetat efter testen göra-göra om.
Det som funkar får bli mallen. Ett mycket långsamt sätt att utveckla sig på men... vadå, ingen är perfekt. Jag gör bara som resten av mänskligheten upprepar redan gjorda misstag och uppfinner ständigt hjulet på nytt.

5 minuter har passerat...

Tja, istort sett har det nu passerat 5 minuter sedan senaste inlägget. Ännu inga besökare? Va fasen... det skulle ju bli helt annorlunda efter att jag intrett i bloggvärlden. Drösvis med nya cyberkontakter.
Jag gillar för övrigt uttrycket cyber...och sen vad som nu det handlar om. Man ser inte det så ofte längre ;)
Cybersynd!

260561-1

En blogg!!

Nämen...? En blogg!?
Vad hände egentligen? Jag sitter och skriver... utan att egentligen veta varför.
Jag som har varit intresserad av datorer sedan 1983 och normalt sätt är ganska tidig med alla nya företeelser i ämnet. Jag har inte förrens nu startat en egen blogg.

Tja nu är det mest en test för att se hur det går till. Folk frågar mig av nån anledning hur bloggar funkar och jag har hittlls inte kunnat svara på

RSS 2.0