Ett mål på vägen

image180

Då var det premiär då!
Det verkare som om vi klarade det i alla fall. Las Telgas en färgsprakande show med musik, magi och humor. Allt serverat efter ett dignande julbord.

Nu den första kvällen så var det såklart en del logistiska svårigheter eftersom lokalerna var helt nya. Vi har ännu inge riktiga rutiner men det kommer väl till tredje föreställningen eller så.

Att göra en show på krogen på detta vis är ju en ganska krävande uppgift. Som ensemble så måste man jobba ganska hårt med publiken. Ingen får känna sig utanför, dom som fått ett glas för mycket måste kanske tyglas och samtidigt så bör man ju göra som man har repeterat. Hela denna ekvation är ibland svår att få ihop.

Kvällens publik på ca 400 st uppfyllde alla dessa krav så det var ju en rivstart må jag säga.

Hur som helst är det ett kul jobb med bra kollegor och hängivna arrangörer.
Har ni vägarna för bi så rekomenderar jag julbordet på Torekällberget.

www.torekallberget.com

Bloggpaus i tre dagar, typ

Tja, nu är det körigt värre. Upp tidigt och i säng sent. Många möten och sena rep. Där emellan hämta dagis, göra utflykt.

Måste focusera några dagar på detta.
Återkommer snart...

Coca cola, inte för en datanörd

image179

Min son och jag har ett gemensamt intresse för dataspelande. Vi brukar för att göra det hela lite roligare bege oss till en spelhall. Ett ställe där det finns många datorer och där folk spelar eller surfar tillsammans. De senaste åren har dessa hallar varit ganska "sluggiga" och rätt stökiga egentligen. Som vuxen har man fått stålsätta sig lite i den miljön för att inte tappa hoppet om ungdomen ;)

Idag hittade vi ett nytt ställe. På utsidan såg det gansk ordinärt ut. Lite halvhemligt och lagom murrigt. När man sen kom in så var det en himla stor och ljus lokal. Det var en hel massa större skärmar med lite  reklam och det visades exempel på folk som spelade. En klart fräsch och modernt rum utan tillstymmelse av mörk "Emokänsla".

Det var efter jag hade betalat för den tid vi skulle spela och jag även ville ha en kopp kaffe som jag blev riktigt förvånad. Killen i kassan säger,
- Vad ska du ha för sorts kaffe?
- Jaa, vanligt svensk svart kaffe tack, sa jag.
- det har vi inte. Säger killen. Du kan få en Kaffe Americano, En dubbel expresso med varmt vatten i.

Jag häpnade. Det visade sig att stället hade en inriktning på Italiensk kost och kaffe på menyn.
Visst kunde man få sig en Cola men att man främst satsade på Italienskt och hade alla sorters kaffe och även en liten smakrik meny var väldigt roligt att se.

Kaffet var gott och spelen roliga. Hälsotänkandet finns där man minst anar det.

konsumera! ...inte

image178

I morgon är det tydligen dagen då någon har bestämt att vi inte ska konsumera nåt. Vi ska inte köpa varor som kläder, leksaker, prylar och annat som kanske inte behöver. Vad har vi människor för problem egentligen?
Vi skapar ett behov av att äga för att sen instifta en dag där vi inte ska shoppa.
Vi uppfinner bilar och bygger hela vår livsstil kring denna tingest för att sen ha en bilfri dag.

Detta grundar sig säkert i att vi inte har egenskapen måttlighet i oss. Vi måste lära oss det. Det är mer naturligt att för oss som människor att utforska gränsen hela tiden. En idé vi utvecklar blir till en annan idé och sen rullar hjulet igång. Tills det brister, eller nästan i alla fall.

Personligen så är jag väl ingen högkonsumerande individ (trots att jag just köpt en ny dator ;) Jag köper inte kläder speciellt ofta, har inte den senaste HiFi:n hemma osv. Det kan ju ha att göra med att jag ofta måste prioritera kassan åt det mest nödvändiga i livet men jag har inget sug av att förbruka.

Jag kan tycka det är bra med att hejda hysterin för en stund. Generellt så ska man alltid hejda sig för en stund tycker jag. Reflektion = Harmoni och kontroll. Då tar vi bättre beslut tror jag. Shoppa eller inte shoppa det är frågan?

Nu måste jag ut och handla lite så jag slipper i morgon.

livet i mappar

image177

Ja, då satsade jag lite stort och införskaffade en ny dator. Det var drygt 2 år sedan och jag har verkligen slitit min gamla dator  hårt. Den har varit med mig överallt, verkligen. Jag har använt den till allt. Jobb, fritid, nöje och sällskap. På senaste tiden har den uppfört sig lite konstigt. Blåskärm, plötsliga avstägningar m.m. Då är det dags att se över det hela ordentligt.

Klart man hade kunnat ta fram stora verktygslådan och försöka ordna allt men... det är lättare och roligare att köpa en ny. Tja, på krita såklart ;)

Det gör inget. Detta är en maskin som verkligen är bra, känns det som. jag är väldigt nöjd. Än så länge så irriterar jag mig inte på det nya OP systemet Vista. Ja, det kommer väl när nyhetens behag lagt sig.

När man byter dator så måste man ägna en ansenlig tid åt att göra backup och ladda ner patcher samt försöka hitta alla bra program som man verkligen anväönder dagligen. Då stöter man på många roliga saker bland mapparna man samlat på sig. Man hittar två år av sitt liv.

Bilder från kameror, mobiler och mejl.
Ljudfiler från gamla jobb
Halvskrivna dokument som aldrig blev skickade.

Mer och mer av våra liv hamnar i datorn och kommer aldrig ur den sen.

Oj, vad långt det blev. Måste bero på det underbara keyboardet ;)

godnatt...

2=1

image176

Jag är en av dom som gillar att läsa dagstidningar. Jag har sen över tio år bojkottat kvällsblaskorna som jag anser fördummar och vilseleder medborgarna mer än upplyser.
Läser således både svd och dn någon gång under dan. Är sedan några år prenumerant av Svd och hakade för en tid sedan på ett erbjudande på DN. Kul att se båda giganterna bredvid varandra var min tanke.

Nu funderar jag lite över hur det egentligen går till på redaktionerna?
Har dom spioner eller rent av nåt samarbete eller är det så att dom är på samma "våglängd"?

I båda tidningarna i söndags så var det stora reportage om Eva Dahlgren. Det stod liknande saker i båda reportagen. Var detta planerat? En samtidig publicering? och varför?

Det var ju ett lite mer fördjupat reportage om en aktuell person så ingen ville väl vara tvåa med det men det som oroar mig är vad vi får för typ av nyheter egentligen? Jag är inte insatt i branchen alls utan bara en liten konsument men finns det kanske nåt "filter", "bank" som allt hämtas från. Man vet ju att TT, AP och andra leverantörer av världsnyheter sätter tonen på nyheterna dagligen men på ett lokalt plan, hur ser det ut då?

Klart är, att jag inte behöver två dagstidningar i alla fall. På samma sätt så räcker det att lyssna på SR:s nyheter på morgonen för det är samma nyheter på kvällen. Ganska obegripligt tycker jag. Radion borde ju vara mer uppdaterat tycker man.

Jaja, nyheter är ju bäst när man själv kommer med dom ;)

Funkade fint

Testshowen gick bra och inga större missar. Nu återstår bara att sy ihop en hel föreställning.

Jobba jobba jooobba!

Under över alla under

image172Ovan ser ni utvecklingen av lokalen. Det är mindre än 20 timmar mellan denna bild och den förra.
Helt otroligt faktiskt. Till och med toaletterna funkade. I.o.f inga speglar men vem bryr sig.

När klockan var 16.00 arbetade byggarna med både el och snickerier. Sen kom städarna och putsade rent samtidigt som dukningen av alla bord tog vid. Soundcheck och lite snabba repettitioner.

18.30 kom alla 350 gäster och en lång middag med show. Musiker sångerskor Jan johansen en magiker och Owe och jag. Vi tog moment för moment och det gick bra faktiskt. Jubel och skratt av löste varandra mellan tuggorna av mat och potatis.

Ikväll är det nästan samma race igen. En "Ambassadörsgala" med 280 av tokstans mest prominenta personer, ja eller dom som har betalat för att få vara med om denna återkommande begivenhet.

Nu ska jag bara skriva en sketch till kvällen.

Tiden är inte avgörande!

image170

Just nu håller jag på med en show. En Las Vegasinspererad färggrann show med musik, humor och magi.
Denna ensemble som är tillfälligt sammansatt för denna show har nöjet att inviga en alldeles ny scen i Södertälje.

Själva showen har premiär den 29 november men vi ska ha lite "övning" på vissa moment av föreställningen i skarpt läge. Det vill säga med publik. Nu på torsdag så är det en fest för flera hundrra peroner och på fredag är det en gala i lokalen. Bilden ni ser är tagen igår och visar platsen framför scenen, som inte finns. Elen är dragen, i stort sätt. Möblerna kom när vi var där.

På torsdag ska vi showa där!

Jag är inte nervöst lagd vilket jag är glad för. Speciellt inte över sånt jag inte kan påverka. Jag kan inte verka för att elektroniken fungerar på torsdag. Vi som skall stå på den scen, som inte finns...ännu är, har jag fått för mig alla ansvarstagande och självgående människor. Vi gör alla vår egen grej och litar fullt och fast på att alla "levererar".
Hittills så är det lungt. Fast en scen vore ju bra att ha.

I morgon onsdag ska vi ses hela ensemblen för första gången. Ska bli himmla intressant.

Musik 24/7

image169


Jag kommer ihåg den första freestylen som kom på 80-talet. Det var mer som en liten bandspelare. Vissa hade små högtalare så man kunde höra utan lurar. Min dåvarande svensklärare i Blombackaskolan var en ganska stram man och ville hemskt gärna att vi satt still och var tysta så att han fick prata ostört. Han fick riktiga vredesutbrott emellanåt men när en av oss gav honom en walkman så blev han tyst. Han stirrade rakt fram en lång stund och lyssnade intensivt för att plötsligt skrika "Man hör ju allt!". Så var den lektionen räddad.


Nu i Ipodens tidevarv så har var och varannan "ploppar" i öronen och sin favoritmusik med sig på vägen.
Jag har vid flera tillfällen kommit hem samtidigt med någon granne och vid det obligatoriska stoppet vid hissen så åker plopparna ut och tysta leken börjar nu, varje gång.


Det verkar vara en oskriven lag att man inte ska ha musik i hissen. Jag är lite rädd att jag eventuellt kan uppfattas som snorkig eller helt enkelt missa nåt väsentligt, därför stänger jag av musiken när jag har sällskap i hissen.
Att ha musik på på ex. bussen, vänthallen, caféet är inget problem utan regeln verkar gälla endast i hissar.
Det kanske har nåt med det personliga reviret att göra? I en hiss står vi för nära för att stänga ute varanndra. Vi kapitulerar helt enkelt.


Hmmm... hissen, den ultimata mötesplatsen för personliga samtal...


Jag får prova i nån annans hiss nästa gång.


Det fanns en tid...

image167

Det fanns en tid då man bara slogs med dom man hade nåt otalt med.
Det fanns en tid när bråket slutade när nån sa stopp.
Det fanns en tid när man kunde vinna för att man förlorade.

Den tiden finns inte längre.

--------------------

Jag sänder mina tankar och kondoleanser till alla drabbade i den senaste tragin i Finland.

Ringlust!!!

Mitt batteri till mobilen dog just!
Varför kommer man på så många man måste ringa till just för att det inte går att ringa dom?
Som tur e så hann jag bestämma både tid och plats med min lunchdate innan det blev tyst.
Jag kan ju inte ringa upp heller eftersom jag har alla nummer i mobilen, SOM ÄR DÖD!
Nu får jag snällt vänta i minst två timmar innan jag hörs av...


Eh...

Vad skönt!

Welcome vinter!

image166
(min gamla bil, jag saknar den... :)

Då var alla fyra på plats. Två nya frächa fram och förra årets investering bak. Kvalitétsdäck för säker körning.
Kom ihåg att inte försöka svara i telefon när du har ett löst framdäck på domkraften. Bilen kan välta. Inte nödvändigtvis men den kan det. I mitt fall gjorde den det.

Ring ring, fummel i fickan, domkraft välter och bilen med den. Malte tre ½ år står bredvid med muttrarna i en påse. Jag kväver en väldigt lång och ful ordsvit och håller framdäcket med ena handen och bilens framvagn med andra utan att kunna röra mig.

Jag ser en kvinna längre bort på parkeringen och frustar fram ett litet hjälp. Hon ser inte riktigt men skickar fram sin man som släpar sig fram till bilen. Det visar sig att mannen är helt ohändig. Det är helt klart första gången han ser en domkraft och att han ska bli utsatt för en situation liknande denna har han överhuvutaget inte kunnat tänka sig ens i sin vildaste fantasi. Jag och denna lätt fumliga hjälpande hand försöker "pilla" in domkraften under bilen igen.
Vem har inte funderat på vad som händer om bilen "glider" av domkraften? Jag vet nu.
Tja, jag ska inte göra detta större än vad det var utan allt löste sig på bästa sätt.

Nu får gärna slasket komma.

I otakt med vinterdäcken!!!

Jaha, då var vi då framme vid vintern första halka. Den mest förädiska. Jag har kommit lite i otakt med mina däck. Just nu ligger mina nya sommardäck på. Jag var tvungen att byta dom för en tid sedan då dom gamla nästan ramlade av själva. Helt livsfarliga med andra ord.  Det var lite för tidigt att sätta på vinterdäcken då, så jag köpte nya sommardäck. Otajmat.

Vinterdäcken är inte helt bra dom heller, eller två av dom rättare sagt. Jag köpte två nya förra året. Var lite snål faktiskt. Jag tyckte att två av dom som satt på borde räcka en säsong till. Det är således ingen ordning alls. Jag måste nu köpa två nya vinterdäck. Sen kan jag byta alla.

Till saken hör att vinterdäcken är förvarade 3,5 mil från bilen.

Ingen ordning och vintern knackar på dörren, precis som förra året och året innan och året innan det...

RSS 2.0