Rusta för...allt



I morgon bär det av till Gröna Lund. Varje år i slutet av maj eller första veckan i juni åker vi en bunt människor med våra barn till denna hysteriska plats. Eftersom jag är borta en stor del av sommaren på distansjobb så har det blivit tradition att blidka barnen med denna resa tidigt.

Man kan ju tycka att en lördag i början av säsongen, när det dessutom spås att vara superväder är ett ganska dåligt tillfälle. Ja det är ju riktigt. Helt uselt tillfälle är det. Vi brukar vara där när dom öppnar och gå hem när ungarna vill det. Det brukar bli när dom stänger.

Det är bara en sak att göra. Rusta sig. Rusta sig med allt tålamod man kan uppbringa. Betänk att man man eller mindre frivilligt kommer att möta:
Puckon
Stressade föräldrar
Snoriga barn
Skrikiga barn
hyperaktiva barn
Trötta karusellförare
Köer
Köer
Köer

För att undvika ett allt för stort hål i plånboken så lagas det matsäck hemma. Förmodligen pannkakor med sylt, godis folkis, kaffe, saft och frukt. Det trista är att man numer har svårt att hitta någonstans att förtära detta. Grönan har ganska framgångsrikt eliminerat de platser man förut kunde sitta på utan att behöva köpa nåt att äta.

Jag kommer att  vara otroligt uppmärksam på minsta lilla tendens till gnäll och stå beredd med dryck, mat, socker, allt för att hålla humöret på topp.

Visst jag tycker att det ska bli lite kul. Åka vilda musen och så. Njä, behållningen är självklart att se barnen ivriga och glada. Att ge dom det man själv väldigt sällan fick. Bestämma över en hel dag.

Hoppas jag överlever.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0