Rom #4

image91

Efter gårdagens långa gångmarsch så skulle vi idag ta det lite lugnare. Vädret var klart och lagom sorligt. Målet var Colosseum. Vi tog tuben efter frukost kl. 09.00 och idag var vi tvugna att byta linje från A (röd linje) till B (blå linje). Det gick väldigt smidigt. Vi klev av på stationen Colosseum och när man kommer ut från tunnelbanan så kliver man bokstavligt talat rakt på Colosseum. En mäktig syn. Vi hämtade andan lite och ställde oss sen i säkerhetskön vid entrén. Vi kom in efter att köpt en biljett för 110:-/person.

image92
image93


 ---------------- Väl inne så var känslan lika mäktig. Förvisso är Colosseum bara en hög med tegelstenar men med filmer och den antika historien i tankarna så blir man matt. Detta fornminne rustas upp konternuerligt och dom har byggt en bit av det trägolv som förr täckte hela Colosseums plan. Vi gick runt på plan 0 tog sedan trappen upp till plan 1. Vi tjyvlyssnade på lite engelska guider och fick värdefull kunskap.

image94
image95
image96
image97
image98

 ------------------------- När vi efter en dryg timme gick ut så tog vi en tur runt på utsidan. Då såg man tydligt att mycket av den ursprungliga Collosseum har rasat. Det är endast den inre byggnaden som är bevarad. Det var en jordbävning på 1870-talet som är boven. När vi kom ut så hade det kommit en hel del människor. Fullt av försäljare och krämare.

image99
image100

------------------- Vi tog en promenad en bit bort till Circo Massimo, en antik racerbana. Kolla in filmen Ben Hur. Coolt ställe. Det var förberedelser inför helgen. Vi får se vad som händer.

image101

 ---------------------- Sen blev det lunch. Nån form av pizzaslice och en öl. Allt för endast 120:-/person. Sen tuben tillbaka. Linje B verkar vara vår motsvarighet till röd linje mot Norsborg. Det är lite slitna vagnar ;) Efter några timmar hemma igen.

image102
image103
image104

Kvällsturen har jag inget att säga om. Det började regna så vi tog skydd. Såg visserligen en mycket vacker kyrka, men "Been there done that" ;) Vi åt en otroligt äcklig pasta med pesto. Pastan var kokt till lunch och sedan värmd i micro, garanterat. Trist när det kostade 65:- Tja, i morgon är en ytterligare dag...

Ciao!

Kommentarer
Postat av: storaQ

Ok, maten kanske inte alltid är toppen, men den serveras i ROM. Vad kul det är att läsa om era eskapader. Skön avslutning på en tung dag. Vi hörs imorrn.

2007-09-06 @ 22:14:27
Postat av: qvinnanq

Ni upptäcker verkligen turistens Rom,härligt!
Försök hitta ett mathak på bakgatan, där brukar det vara både gott och billigt. Kanske behöver Hans extra semester efter resan för att vila musklerna i benen sen, eller?
Må gott.

2007-09-07 @ 09:55:40
Postat av: lillaq

Jo, vi har varit på varenda gata i vår närhet. Priserna ligger runt hundralappen/rätt + dricka.
Dom små ställena med pizzarutor är visserligen ganska goda men 70:- för en munsbit är inte prisvärt.
Annars är det trevligt att strosa.

2007-09-07 @ 18:14:58
Postat av: storaQ

Ingen uppdatering idag? Har ni bara slappat på rummet?=)

2007-09-07 @ 23:33:41
Postat av: lillaq

Sorry, den kom lite sent. Vi var på stan till 22.30 Sen tar det lite tid att få ordning på alla bilder. För att inte tala om den sega uppkopplingen som jag sniker på. Men... den som väntar på nåt gott ;)

2007-09-08 @ 01:01:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0