Sportlov

Nu har många sportlov här i mellansverige. Färre bilar i stan, fullt på museerna och arbetstakten har sjunkit något.
Våren är ju en tid av klämdagar, skollov och kompledigt.

Man har svårare att få tag på folk på jobbet. Lika bra och ta ledigt själv.

Har lite idétorka vad gäller ämnen att blogga om, eftersom jag har annat att tänka på just nu.

Jag skulle kunna fundera på:
Om automatiken hämmar vår upptäckarlusta?
Om åldern tar ut sin rätt?
Ehhh...

ja, ni ser jag kom inte längre.

Kanske ett par dar ledigt hjälper ;)

Lättnad/ångest

image208

Jag var på IKEA härom dan. För första gången skulle min snart fyraårige son få pröva "barnpassningsrummet".
Man kan som förälder lämna sitt barn i enrén, handla i lugn och ro, hämta barnet efter en timma och alla är glada.

Jag tycker att det är en bra service. Att handla med en 3-5 åring kan vara en omständig sak som kan tära onödigt mycket på krafterna. När då handlare tar ett initiativ och ställer upp med kvalitativ barnpassning i en timma fylld av hopp o lek, rita, se film , bygga klossar och annat skoj. Lagom för att man ska hinna bränna 1000:- såklart.

Sonen verkade gilla stället. Man skriver in barnet. Alla får en stämpel på handen. Kläder, skor och andra tillhörigheter läggs i en låda som barnet själv får bära till respektive hylla. Ojoj... det kändes faktiskt lite i hjärtroten. Se sin son bära sina saker till hylla, vinka lite lätt med en pirring förväntan i blicken. Lite skrämmande, väldigt nyfiket.

Hur känns det inte för alla dom föräldrar som lämnar sina barn på internat? Tanken flög förbi i alla fall.

Han hade haft kul och vill hämst gärna tillbaka. Nyhetens behag troligen. Nästa gång tar jag med mig datorn och går och fikar en timma ;)hemsms???

image207

Det ringde på min hemtelefon. Jag svarade. I luren hörs en inspelad röst som säger nåt i stil med: "Du har fått ett sms till din hemtelefon som kommer att läsas upp för dig."
Sen läses ett sms upp av en typsk dataröst med sådär roliga betoningar. Jag får två val, lyssna en gång till tryck 1 eller lägg på.

Vad händer? Sitter folk på fullaste allvar och sms:ar hemtelefoner?

Är det tidsbrist det handlar om? Har vederbörande tappat rösten?
Sms:et var inte ämnat till mig ens.

Detta är ju ett utmärkt hjälpmedel för stumma är min nästa tanke.

Tänk vad människan kan hitta på bra saker ;)

koncepttänk=vinst?

image206

Melodifestivalens andra omgång gick av stapeln ikväll.
Vi skulle titta lite och jag såg kanske hälften.
Samma gamla låtar, samma gamla scenografi, samma gamla crazysnack av loket den yngre, samma gamla temposänkande dansinslag och samma gamla politiskt korrekta blandning av artister.

Vi såg några av det gamla gänget som man vet gör en bra show. Kvällens godispåse med Häggqvist och Johansson som kronjuvel. Borde ju vara solklar seger med två vinnare i ett team, eller?
Sen har vi de unga som troligen kommer att gå vidare på artistbanan. Sist är det dom där som man måste ha med. Dom som är roliga att se på, som omväxling.

En trend är väl att nu är det inte samba eller latinopop som gäller utan uttalat österuropeiska tongångar. Vi har ju lärt oss att vinnarna är Litauen, Estland Ukraina nu för tiden så några av bidragen i denna omgång verkligen tävlade i rövslickeri på hög nivå. Patetiskt faktiskt, tycker jag.

Jaja, en bagatell på en lördag...

Män springer - kvinnor går

Jag har nu lyckats springa 2 ggr. Två långa joggingpass. Jag har noterat en sak nämligen att det är mest män som joggar. Män i min ålder, som troligen som jag vill bättra på flåset lite.

Kvinnor däremot powerwalkar. Samma "dresskode" men i betydligt långsammare tempo.

Eftersom jag inte har joggat förr så vet jag inte om detta är en ny trend eller om det alltid varit så här.
Hm.. kanske en lokal företeelse på Söder...?


SOC och Craft=new life

image205

Ojoj... Måndag morgon
Vaknade 06.00
gick upp
Väntade på övriga familjen uppvaknande.
Åt frukost tillsammans
Lotsade till dagis
Gick en lång prommenad och gjorde ärenden
hamnade i en sportbutik

KÖPTE EN CRAFT SPRINGOVERALL

tog bussen hem
bytte om till "sportoutfitten"

SPRANG I EN TIMME OCH SEX MINUTER

Hade en arbetspusl på 169 som mest (enligt klockan)
Tog trapporna upp (9 våningar)

Va fan hände???

Axelpina!

Jag har så ont i axeln!
Jag försöker hålla mig borta från datorn så gott det går. Tror att det ären starkt bidragande orsak till min värk.

Måste börja träna!

Kommer tillbaka i morgon...kanske ;)

q


Tomte kontakt av 3:e graden

image204

Tänka att Tomten finns!

malte snart 4 år fick idag post från Tomten. I julas så skickade Malte ett önskabrev till tomten med en önskan jag inte kommer ihåg. Tror det var en robot. Som duktig förälder hjälper man ju till med skrivandet och alla adresser. Vi la det snällt på lådan och så gick jag och köpte en robot.

Idag kom ett adresserat kuvert till Malte. I det ett kul litet brev där han tackade för brevett han fått samt lite berättelser om hur han har det. Allt skrivet med rödpenna såklart. Sen skickade han även med ett litet spel, memory.

Jättekul tycker jag! Jag skiter ju i att hela idén är mest kommersiell idag (jag vet att Lasso Girl kommer kommentera nåt sånt), nä här handlar det om att Posten eller vem det nu är som har det angenäma uppdraget, helt på egen hand trycker upp dessa brev, tar fram ett spel och skickar ut allt till alla dessa tusen barn som önskat sig saker.

Intressant, verkligen!

Undrar om jag nånsin kommer att få ett brev från Gud?
Och vem skulle i så fall skicka det?

Andrum

image203

Igår så var jag och coatchade lite i en kyrka. Dom ska visualisera ett evangelium med ett kort litet drama på några repliker.

Jag är inte särskilt sakral av mig. Jag är ateist men accepterar religioner och respekterar tro. Däremot gillar jag verkligen kyrkorummet. Eller platser som fyllts med nån form av symbolik överhuvudtaget.


Det känns lite som en teaterscen där ridån just gått ner, lyset slocknat och alla är på väg hem. Det finns en massa energi och kraft kvar. Efter en illusion eller koncentration som man nästan kan ta på. Ett andrum, ett rum med andar, ett rum att undra i?

För några år sedan fick jag en förfrågan om att sätta upp den medeltida texten "Alla och envar" som skulle gå på turné i svenska kyrkor. Tyvärr blev det inget av det projektet men jag funderar på att kanske dra igång det själv.

Dags att hajpa kyrkan kanske ;)


Livselexir

image202

Jag har sedan högstadiet varit en hängiven kaffedrickare. När jag jobbar mycket så blir det tyvärr alldeles för mycket okynnesdrickande men normalt sätt så ligger jag på en 5-7 koppar om dan.

Nu har hemmakaffebryggaren snart gjort sitt. En gammal trokänare som under sin glans dagar var en kvalitetsmaskin. Nu är det dags för pension och den ska ersättas med nya krafter.

Varför inte satsa på en bra maskin?

Ovan är just nu en favorit. Den verkar väldigt bra. Enligt mig ska en bryggare ha dessa grundläggande egenskaper:

1. Tydlig vattenbehållare med bra mätskala.
2. Fixerad filterhållare (som sitter fast i maskjnen)
3. Lätt att rengöra

Sen finns det såklart finesser som är roligt men dessa huvudpunkter bör uppfyllas.

Hoppas jag har råd att införskaffa denna aparat.

Fakta:
Moccamaster KB741 är en klassiker och den mest sålda Moccamastern!

Varje Moccammaster är handbyggd och individuellt testad. Bryggaren uppfyller alla kraven på en kaffebryggare från European Coffee Brewing Centre med tanke på tid och temperatur för att säkra dig bästa möjliga smak och arom på ditt kaffe.
Maskinen är också bland marknadens säkraste.

Bryggaren är tillverkad i aluminium och har flottör som bryter strömmen till bryggelementet när bryggningen är färdig. Detta förhindrar att maskinen går varm. KB741 silver har dessutom 2-stegs brytare för varmhållningsplattan. Detta förhindrar förångning när man har en mindre mängd kaffe i kannan.

Effekt: 1520 W.

Inspirationen i skuldran?

image201

Jag har i flera dar haft lust att skriva skojga saker på några bloggar bl.a. och formulera olika idéer inför sommarens begivenheter.
Men jag hittar liksom inte inspirationen. Då funderar jag på vart den sitter egentligen. Säkert finns det en medicinsk förklaring som har med hjärnans olika synapser att göra. Helt ointressant.

Jag tror den sitter i mina skulderblad. Eller det vänstra för att vara exakt. Jag har sedan ca två veckor haft en molnande värk under själva skulderbladet, precis just där inspirationen sitter. Mysko!

Så fort jag funderar på nåt skoj eller begåvat så måste jag byta sittställning eller tänka på att dra ner axlarna och då är tanken jag hade borta och skrivkrampen kramar min skuldra hårt hård.

Mina skuldror börjar närma sig de fyrtio så sakterliga men det ska väl inte betyda nåt tycker jag. Jag har ju en skuldra i sina bästa år!

Suck, jag får väl vila mig i form helt enkelt.

bad flow

image200

Just nu verkar mitt flow vara på absoluta botten.

Som jag sa tidigare så är min mobilkarma riktigt dålig. Tappar jag inte mobilen slarvar jag bort mina tillbehör.

Nu efter kvällens föreställning skulle jag samla ihop mina saker och åka hem. Jag tar ett stadigt tag om min väska som innehåller papper och datorn. När jag svänger upp väskan öppnar den sig och allt rasar i golvet. Ett klinkersgolv dessutom. Den splitter nya datorn går i stengolvet med ett pang!

Jag blir helt skakig, tyst och samlad.

Faan, skriker jag till slut.

Nu verkar hela min tekniska värld halta. Jag ska tydligen inte ha med sånt att göra en tid.
Är det straffet för att jag setat för mycket vid datorn?
Borde jag se detta som ett tecken?

Jag tror ju inte på ödet eller övre makter. Förmodligen är det mitt undermedvetna som daskar mig i ansiktet...
" -Ta hand om dig! Umgås mer med familjen! Se solen! Andas luften!

Grip dagen!

Imorgon, då jäklar...

RSS 2.0