Handtag, famntag, klapp eller kyss...

image165

Jaha, nu är det offentligt att journalister kysser politiken, i fejsen endast får man väl hoppas.
Kärleken tar sina egna vägar har vi ju vittnat om många ggr. I SVD idag undrar man om det var en kärleksbetygelse eller ett sätt att fiska nyheter. Journalisten i dagens tidning tycker det sistnämda naturligtvis, detta lojala skrå. Själv tror jag att dom heta känslorna är starkare. Lite vin, lite ljus piff o paff som man sa förr!

Jag gillar TV 4:s "Don Juan" när han igår i radio försökte definiera uttrycket "glad i hatten". Han ville inte ta ord i munnen som innehöll berusad, vilket ställde till det helt klart. Förklaringen blev kort och gott, glad i hatten, ni vet vad jag menar. (obs inget citat utan fritt ur minnet.)

Oavsätt om man har hatt eller mössa så blir man pilsk - inget konstigt med det ;)
Min bloggvän?

image164

Dagens bloggtips: http://annawintour.blogg.se

Suck!

Mot nordens vita vidder!

Jaha, nu så ska jag bara ta en liten sväng till norrland. Kort över helgen. Lite jobb, lite fest.
I skrivande stund sitter jag på Centralen i hufvudstaden och lägger märke till en jobbig sak. Nu finns det väldigt få nätverk som är öppna och gratis. Jag har ju en bärbar dator med wlan. Förr (för inte så länge sedan) så fanns det en uppsjö av öppna nätverk här nere på stan. Inte längrre.

Beror det på att folk har börjat läsa instruktionsböckerna och stänger sina rautrar? Beror det på att folk har blivit rädda och stänger dörrarna?

Vem vet. Trist för mig som efter lång tid av letande till sist hittar ett med surfmöjlighet som går långsamt.

Jaja, jag får väl koppla ner en stund då ;)

Björn Borg vill ha mina kalsonger!!!

image163

Jag ser i dagens världsblad (LT i Södertälje) att tennislegenden Björn Borgs klädmärke ska samla in kalsonger och skicka till världens makthavare. Det är någon form av fredsprotest eller manifestation.
Eeh... jaha? Mina avlagda kalsipper, i ett kuvert. skickas till Björn Borg AB som sedan skickas till Putin eller nån annan dåre.

Ska jag vara helt ärlig så fattar jag inte vad syftet är egentligen. Om initiativet hade kommit från en privat person eller en fredsorganisation hade det varit ett unns mer logiskt, men nu är det ju ett kommersiellt bolag som tillverkar och säljer KALSONGER!

Jag ger mig faan på att efter man passat på att rensa sina slappa filsingar så kommer ett exklusivt erbjudande från sagda firma om att frächa upp sina intimare plagg.

Jag kanske målar faan på väggen men är det inte en märklig koppling.

Kalsong - impopulär ledare?

Jag funderar på att skicka mina gamla strumpor till Björn Borg.

Rök vatten ljus - Vilken hägring

image162

Jag var på Mässan och hjälpte en gammal kollega med en monter. På väg hem hade det blivit mörkt och jag såg för första gången den fontain som besökarna möts av vid stora entrén.

Vilken härlig skapelse. minst femtio stora rör som kan spruta vatten flera meter upp i luften på olika sätt. Det är lock på rören som spelar. Konstruktörerna har varit både ljurdesigners, orkester och skulptörer. Allt blandat i en härlig "ljusrökljudochvattenföreställning"

Jag kan verkligen rekomendera denna fontain en kväll när mörkret har lagt sig.
Kom ihåg bara att kola mässprogrammet. Den ger bara föreställningar när det är mässa.

Alltså, bege er till Älvsjömässans huvudingång och förundras över jordens alla element och människans uppfinningsrikedom, helt gratis.

Heshosta

En ny sjukdom. Nu har det blivit både hest och hostigt. Fan.... ska det bli en sådan där sjuk höst nu :(

Telefonen tillbaka

Nu är telefonen tillbaka. Jag har ju haft min nya telefon på lagning i typ tre veckor eller så.
Så nu kan jag börja ta bilder på min kära vardag igen. Jag startar med det i morgon. Orkar inte gräva fram alla kblar och skit för att se att allt funkar. Ska sova om en stund.

Vi ses i morgon...kanske...

Hes i hjärnan?

image161

Kan man bli hes i hjärnan? Det känns så nu i alla fall. Jag har varit hes i rösten i ca ett dygn och det har spridit sig till hjärnan tror jag. Jag pratar normalt inte så mycket heller egentligen. Jag tycker tystnad är helt ok. Har nu blivit hes i allafall. Troligen någon bacill som satt sig på stämbanden.

Det är liksom inget kul att snacka när man är hes. Det blir bara jobbigt. Som att äta när man har en blåsa på tungan. Man hoppar över ett mål mat eller två. Nu orkar jag inte snacka med folk längre. Det har resulterat i att min hjärna har inspirerats av min mun. Tystnad.

Näfan... det är ju sjukt! Bara att jag sitter här och skriver sån här smörja tyder ju på att hjärnan arbetar på högvarv. Den kanske sprängs om en stund?! Jag kanske har tänkt för mycket?
Jag får suta med tänkandet några dar.

Godnatt!

Varning för osmaklig Gif!

Sorry men det var den bild jag hittade när jag googlade på "kräksjukan".
Fan nu mår jag illa igen :(

Är det på gång?

image160

Vinterkräksjukan? Är denna farsot påväg med en ny våg genom Sverige?
Jag har dom två senaste dagarna känt mig lite vissen faktiskt. Rör mig helst så långsamt som möjligt.
Jag tillhör den kategorin människor som väldigt sällan blir sjuk. Har sällan feber. Någongång om året kan jag få lite ont i skinnet, sådär som man får just innan helvetet bryter ut men sen tonar det av.

Jag orkar inte vara sjuk. Det tar så lång tid innan man känner att man är på gång helt igen. Tja, jag tänker nog döda några baciller med en virre. Det brukar gå. Som sagt, kan tro förflytta berg så kan "Famus" fixa magen.

Har jag sagt att jag är ateist ;)

Gjort fel eller göra rätt?

image159

Favoritargument - " -Vi gör denna förändring för att Sossarna inte gjort nåt"
Standardsvar - " -Vi gör denna förändring för att Sossarna inte gjort nåt"
Huvudsaklig ståndpunkt -" -Vi gör denna förändring för att Sossarna inte gjort nåt"
Politisk drivkraft - " -Göra det som sossarna inte gjorde"

Fan va trött jag är på att höra vad Sossarna inte gjort.

Trångt vid datorn

Nu e klockan 02.00 typ. Alla barnen är hemma hos oss i helgen. Då är datorn upptagen mest hela tiden. När man väl kommer till så är man för trött. Känns bekant på nåt sätt.
Jag återkommer på måndag.

Gamla hits - vilken hit!

image158

Skulle sitta hemma idag och ringa, skriva och planera. Satte då för omväxlingsskull i en CD skiva som sällskap. Jag brukar normalt ha TV på med Ophra eller Montel show som svammlar i bakgrunden. Nu blev det allså den anspråkslösa skivan  "The biggets 80´s hits in the world...ever" som skivan heter (inte bilden tyvärr).

Det startade hårt med "Frankie goes to hollywood". Shit! Det var länge sedan. Sen matade det på med iderliga rysningar från förr. Många garv. Det var inte bara kläderna som var töntiga således ;)

Jag ska nog gräva fram mina gamla blandband igen. Jävligt kul att ha i bilen.

Ingen bot

Ingen bot inatt. Tur!
Nu står jag lagligt men BMW:n står kvar.
Hm...

VA FAAN!

image157

Man kommer hem 23.50 med bilen efter en föreställning sådär lagom trött. Jag svänger upp på parkeringen med siktet inställt på min plats nr 78. TVÄRNIT! Någon står på min plats! En jävla BMW från -92. Vit.
En trött suck, sen eldar jag upp mig och parkerar på den för tillfället lediga p-platsen bredvid. Självklart så nära jag kan så BMW jäveln måste klättra in genom passagerardörren i morgon. HA! Ingen sur lapp här inte, bara en iskall markering. Tar sen mitt pick och pack och stegar nöjt in genom porten.

Kommer sedan på att det är jag som kommer att få p-böterna. Inte han som står på min plats. Ojoj.
Då börjar ringandet. 0771-141516 till vägverkets registerinformation "som förstår talad svenska". Får ett namn. En granne i en annan port. Han ska dö! Ringer sen nummerupplysningen för att få ett mobilnr. Ska bli skönt att ringa kl. 24.00 och väcka vederbörande. Jag får två nummer.

Då fegar jag ur lite så jag skickar sms till båda istället. Ett kort neutralt informativt sms som meddelar att jag skickar eventuella böter till BMW ägaren.

Sen parkerar jag om bilen lite snyggare. Direkt ringer det på min telefon.
Hello! hör jag i andra luren. En engelsman. Han kan inte svenska, har inte förstått att det är hyrda p-platser just där. Eftersom det är städnatt på gatan så finns det ju inga platser dom närmsta kvarteren. Han är förkrossad. Självklart är han inte på plats utan i Nacka och kan inte komma dit och parkera om bilen.
Jaja, jag veknar naturligtvis och han lovar att vara mer uppmärksam. Han hade ju lagt i biljett i god tro. Jaja, jag rullar runt en stund innan jag hittar en plats hyffsat lagligt en bra bit från huset där jag bor .

Jag fattar bara inte varför han inte stod på en plats närmare P-automaten?
Varför parkerade han på söder när han var i Nacka?

Skit samma. Jävla BMW!

Facebook #2

image156
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tja, nu när jag har haft facebook i någon vecka eller två så har jag lite fler åsikter i frågan.

OM man nu ska ha ett/en facebook så bör man inte ha nåt annat virituellt nätverk. Det tar ju en hiskerlig tid att hålla på med. Vad jag förstått så är vitsen just att bara sitta och "fixa" med sitt nätverk. Skicka virituella skålar, smällar, kramar och annat. Behjärtansvärt iof.

Det possitiva är ju att man plötsligt ser bekanta eller gamla vänner som man inte sett på många år höra av sig. Kul såklart. Känns inte alltid nödvändigt. Jag tror det är ett ålderstecken att söka sig tillbaka till sina forna vänner. Man undrar "Vad blev det av?..." osv. Helt naturligt

Det negativa är ju att det dels tar mycket tid och energi. Det liksom ockuperar hjärnan och datorn till förmån för allt annat som är nu. Sen blir man ju lite splittrad. Ännu en cyberidentitet att odla.

Min facebooksida får ligga kvar ett tag, i studiesyfte men jag kommer troligen inte att vara där i någon större utsträckning. Jag skall i fortsättningen försöka ringa folk istället.

Jag ska försöka göra verklighet av min analoga facebook någon dag. Till jul kanske.


Färgernas årstid

image155

Snack om väder igen ;)

Ja, hösten är verkligen en härlig tid. Så här i början när löven kämpar för att hänga kvar och luften är klar och kall. Naturen har många och murriga nyanser. Rött, orange, brunt, svart, grått och ibland är himlen klarblå.

Skönt

Jag njuter så mycket jag kan för att klara humöret fram tills den första snön gör allt vitt.

Sommarens sista skrik

image152

Satt på bussen igår och observerade att det finns ganska många uteserveringar kvar, trots avsaknad av sol. Jag vet inte om det är tragiskt eller sunt, att försöka krama ur det sista ur sommaren som var.

Kanske för att sommaren var dålig eller för att vi blir mer och mer kontinentala. Eler så vill vi helt enkelt inte acceptera att kung Bore står i farstun och väntar.

Vi sitter gärna och huttrar en stund och inbillar oss att det är skönt.

Tja, blir lite sugen själv på att ta på mig mysiga höstkläder och smita ner på ett utekafé för en latte.
Blir troligen så innan jobbet idag.

hepp

Glasklart!

image151

Jag var ute hos en av mina bröder. Han har ganska nyligen bytt yrke. Han bröt sitt levndsmönster och siktade mot en gammal dröm, att blåsa glas. Ganska imponerande att göra det när man närmade sig 40 år. Det var väldigt trevligt att hälsa på brollan ute i hans lilla stuga. Han har även flyttat ut på landet nämligen. Helt otroligt! Han verkar må prima vilket gläder en lillebror såklart.

Syftet med besöket var egentligen att plåta hans glas, för att om möjligt göra en sajt som visar dessa.
Tja, jag knåpar väl ihop nåt enkelt som vanligt.
Har ingen egentlig aning om hur man plåtar glas på bästa sätt.

Självklart önskar jag brollan lycka till med sin hytta.

www.hemmahyttan.se

RSS 2.0