Rom #5

image105

Idag hade vi inga stora mål egentligen. Jag ville gå längs Tibern och det var ok för farsan. Vi hade även ett mål att hitta en mataffär. Efter lite hjälp från cecilia som kunde sufa snabbt hemma så fick vi lite tips om en som skulle ligga på Via Vittoria. Vi började att gå mot Tibern via Piazza Novare? eller nåt. Det torget vi skulle sett igår men det regnade. Mycket fina hus och tre fontäner. Vi satt öänge i morgonsolen och såg hur tratteriorna öppnade en efter en.

image106
image107
image108

--- Sen bar det av till Tiberns strand. Det var en varm dag så vi gick långsamt. Floden som Romarna hämtade vatten och badade i under tusen år. Nu ser den väldigt igenvuxen och övergödd ut. När vi kom upp från "stranden" igen så blev vi stoppade av en man som ville fråga om vägen till Vaticanen. I samma mening sa han att han var återförsäljare för Kelvin Kline och ville som present ge oss tre varuprov. Tre skinnjackor. Kul sa jag och fick en påse i handen. Jag väntade bara på den motprestation som brukar följa. Mycket riktigt ville han bara ha 100 euro (1000:-) för presenten. Du kan få 10 euro sa jag. Han blev sur. Vi gick därifrån utan några jackor.

image109

------ Så småningom hittade vi en mataffär. En liten glugg som man gick in en bit i. Där låg nåt som liknar ett vanligt ICA. Vi köpte lite bröd, mjukost, vin, och frukt. Bra till morgondagens lunch. Sen vilade vi.

image110
image111

--------- Eftermiddagens promenix gick på ovansidan av spanska trappan. Vi fick en bra vy över stan. I morgon är det "Il notte bianco", den vita natten. Då är det mycket som händer hela natten tydligen. Vi tittade på förberedelserna för detta. På hemvägen så testade vi Mac Donalds. Dels för att vi var sugna på nåt annat än pizzaslice och macka. Dels för att det är billigt. Vi har ännu inte hittat dom där fantastiskt billiga pitoreska ställerna, trots att vi gått på varenda smågata tror jag. Jag tror inte att dom finns inom vår möjliga radie.

image112
image113
image114

---- På kvällen gick vi en sväng till. Farsan tog till och med på sig en skjorta ;) Vi trodde att kanske det var nåt på gång på Piazza del Popolo men det var bara repetition. Vi satt på en bänk och snackade en stund, tittade på folk. Sen tog vi en öl faktiskt. Inte helt fel.

image115
image116

--- I morgon på dan blir det kanske ett besök till Svenskakyrkan. En jakt på en tidning och en kanelbulle ;) Vi kan eventuellt ta tuben till ändstationen, på kul. Sen laddar vi för att bli underhållna på kvällen. Jag tror på Piazza del Popolo och racingbanan Circos Massimo.

Ciao!

Kommentarer
Postat av: storaQ

Hoppas det blev lite underhållning i Romnatten. Bilden på farsan när han `laddar´är härlig.

2007-09-09 @ 15:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0