Årstidskakor

image59

Ambrosiakaka! En kaka jag bara äter på sommaren. En kaka eller kanske bakelse som är av brödbas och just denna har en marsanfyllning och toppen är av sockrig glasyr med flarn av apelsin. Denna kaka funkar såklart lika bra året om. Annat är det ju med ex. jordgubbstårta. Frukttårta går ju an hela året då det är inlagda frukter.
Som det mesta som har en säsong så beror det på tillgång och efterfrågan. Förr var det ju svårare och framförallt dyrt att få fram jordgubbar på vintern. Men nu i dessa transporthysteriska tider så har vi tillgång till allt hela tiden varifrån som helst. Ganska knasigt egentligen.

Själv håller jag gärna på traditionerna och undviker kräftor på vintern, försöker hålla mig till lokala frukter (har i ärlighetens namn inte lyckats så bra men det är på gång) och tycker att det är värt ett par kronor extra för tomaterna om dom kommer från sorunda istället för spanien.

Det finns ju inget härligare än att äta sommarens första tårta med smakrika jordgubbar som smälter i munnen och som man har plockat på självplocken i byggden.

Länge leve säsongen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0