Skippa miljöarbetet i Sverige

Vi jobbar ju ganska hårt i Sverige på att förbättra image215vår miljö i världen.
Vi har i många år sorterat våra sopor. Vi håller Sverige rent för allt vad tygen håller. Vi sorterar hushållssopor, kastar glas i rätt behållare, sköljer tetrapaket, lägger lampor i speciella behållare m.m. Vi är ganska bra på detta

Gör det någon nytta?

Undersökningar visar att som enskild aktivitet i Sverige gör detta ringa nytta för vår miljö. Det visar sig till och med att om vi i vårt lilla land helt skulle sluta med koldioxidutsläpp, nedskräpning helt och hållet så skulle det ändå inte göra nån skillnad. För miljön totalt sätt.
Vi är för få helt enkelt. Arbete och satsade pengar till ingen nytta?

Vad kan vi göra då?

Jag tycker man ska göra det man är bra på. Vi är bra på logistik. Vi gillar att hitta på system för olika saker. Varför inte sprida den kunskapen till alla som inte kommit lika långt som oss i de frågorna.
Vi borde satsa alla våra miljömiljoner på att exportera våra miljösystem till länder och ställen som inte har möjlighet eller kunskap att sopsortera.
Vi borde hjälpa andra med möjligheten till att själva utöva miljöarbete.

Tänk ett Indien där alla ritschas (tuck tuck) hade miljöklassade motorer istället för gamla motorsågsmotorer. Eller där sopsortering gjorde det möjligt att utvinna mer energi, och återanvändning.

Jag är självklart inte mot att vi sopsorterar i vår närmiljö men kan tycka att det är slöseri med kraft ibland när vi istället borde arbeta där det som mest behövs.

Kommentarer
Postat av: Lasso Girl

Vi har haft koll på naturen och mätt temperaturen och sådant de senaste ca 100 åren. Hur länge har jorden existerat?

Vi vet ingenting om jorden naturliga andning, dess naturliga sätt att växla mellan värme och kyla. Alltså vet vin inte om vi påverkar jorden så himla mycket egentligen eller inte. Det saknas forskningsbevis i alla fall...

Sen har vi politikerna som rider på folk rädsla. Läs i tidningen ... Fisk farlig för gravida... osv... Det finns en komersiell rörelse bakom allt. Titta bara på köttindustrin! Det finns en stor industri där som hävdar att vi är gjorda för att äta kött. Men Dalai Lama, är han dum i huvudet eller? Han är vegetarian och en förebild för många, ledare för sitt folk.

Och så får man inte skita i naturen! Trots att det är det mest naturliga som finns, gödsel... Mänsklig dubbelmoral, det är vad det är.

Har du hör den om en man, jag tror han var svensk men är inte helt säker, som kom på ett däck som slet mindre på vägarna... Han blev uppköpt, och iden nedlagd. Det skulle ju konkurera ut de andra stora däckföretagen.

Så det där om att vara miljövänlig, ja det är väl en god tanke. Men det saknas vetenskap bakom det, och ligger en himla massa kommersiella intressen bakom det...

2008-03-26 @ 12:03:53
Postat av: lillaq

Ja, jag håller med om att vi har lite på fötterna om man räknar antal år. Sen kan man ju se samma mönster i den statistik som finns, nämligen att människan påverkar miljön i negativ riktning med sitt sätt av sig att behandla densamma.

Nog tror jag att vi kan förbättra miljön ganska drastiskt om vi får andra alternativ till den förbränningsmotor som nu regerar ex.

Det verkar dessvärre bli en annan trend. Bilföretag i asien så som Indien och Kina
lanserar nya "folkbilar". Kommersiella krafter gör allt för att hela jorden skall ha samma standard vilket innebär alla ska ha bil, varmvatten, el allehanda förbrukningsartiklar.

Bra för ekonomin, dåligt för miljön.

Kunskapen om miljön och hur vi kan påverka den är god. Jag skulle vilja säga väldigt god. När någon sen kommer på hur man kan tjäna pengar på en bra miljö storskaligt, då kommer det hända nåt också.

Om man helt enkelt förbjöd all användning av miljöfarliga ämnen på sikt så är det klart att ex. bilindustrin hittar på nya sätt att göra bilar. Alternativ finns idag som fungerar men att ställa om produktionen är för dyrt.

2008-03-26 @ 12:23:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0